Mikä Google Family Link sovellus?

Google Family Link on Googlen kehittämä puhelimen niin sanottu lapsilukkosovellus, jonka avulla vanhemmat voivat seurata ja hallita lastensa puhelimen käyttöä. Family Link on ilmainen sovellus ja toimii Android puhelimissa.

Family Link -sovelluksen kautta vanhemmat voivat:

Hallinnoida sovellusten käyttöä

Vanhemmat voivat hyväksyä tai estää sovelluksia, joita heidän lapsensa voivat ladata ja käyttää Google Play sovelluskaupasta.

Asettaa milloin puhelin tai sovellukset on käytettävissä

Vanhemmat voivat asettaa millä aikavälillä lapsen puhelin on käytettävissä. Sovelluksessa tästä käytetään termiä laitepaussi. Laitapaussin asetuksista voi määrittää päiväkohtaisesti monenko aikaan aamulla puhelin aukea ja moneltako se sulkeutuu. Esim. arkipäivinä aukeaa klo 10.00 ja sulkeutuu klo 19.30.

Huom. sovelluksen oletusasetuksilla laitepaussin aikana puhelimella voi soittaa normaalisti.

Asetuksista voi myös määrittää mitkä sovellukset ovat aina käytettävissä eli myös laitepaussin aikana. Esimerkiksi kameran tai jokin muu sovelluksen kuten WhatsApp:in käyttö voidaan aina sallia.

Asettaa päivittäisen ruutuajan määrä

Vanhemmat voivat asettaa lapsen puhelimelle tai yksittäisille sovelluksille käyttöajan. Vanhemmat voivat asettaa päivittäin kuinka monta tuntia tai minuuttia puhelimen käyttö on sallittua. Sovelluksesta voidaan esim. asettaa, että arkisin puhelinta voi käyttää 30 minuuttia ja viikonloppuisin yhden tunnin.

Ruutuajan määrää voidaan asettaa myös sovellus kohtaisesti. Esimerkiksi jollekkin pelille voidaan asettaa, että se on käytettävissä 30 minuuttia päivittäin.

Valvoa puhelimen käyttöä

Vanhemmat voivat nähdä, kuinka paljon heidän lapsensa käyttävät puhelinta ja sen sovelluksia. Sovelluksesta voi siis tarkastella kuinka kauan ajallisesti mitäkin sovellusta on käytetty päivittäin. Raorteista näkee myös päivittäisen keskimääräisen puhelimen käyttöajan ja eniten käytetyt sovellukset.

Etälukitus ja paikantaminen

Family Linkin avulla vanhemmat voivat etälukita lapsensa laitteen ja paikantaa sen, jos se katoaa tai varastetaan.

Rajoittaa sisältöä

Vanhemmat voivat suodattaa sisältöä, jota heidän lapsensa voivat käyttää Google-haussa ja Chromessa.

Hallinnoida Google-tilejä

Vanhemmat voivat hallita lapsensa Google-tilin asetuksia, mukaan lukien tietosuoja- ja suojausasetuksia.


Katso parhaat meikki tarjoukset ja osta kosmettiikatuotteita alesta.


Copyright 2023 useinkysyttya.fi