Ruokalusikan tilavuus on 15 ml eli millilitraa. Ruokalusikasta käytetään resepteisssä lyhennettä rkl.
Leivonnassa käytettyjen yleisimpien raaka-aineiden ruokalusikka mittojen painot grammoina (g).
Fariinisokeri 1 rkl =10 g
Graham jauhot 1 rkl =8 g
Hienosokeri 1 rkl =12 g
Hiivaa 1 rkl =25 g
Hiutaleet 1 rkl =5 g
Korppujauhot 1 rkl =7 g
Maissijauhot 1 rkl=8 g
Pähkinät ja mantelit 1 rkl =10 g
Perunajauhot 1 rkl =12 g
Riisi, pitkä 1 rkl =15 g
Riisi, lyhyt 1 rkl =15 g
Ruisjauhot, karkea 1 rkl =8 g
Rusinat 1 rkl =10 g
Siirappi 1 rkl =20 g
Tomusokeri 1 rkl =9 g
Vehnäjauhot 1 rkl =9 g
Voi, kiinteä 1 rkl =15 g
Voi, sula 1 rkl =13 g